Hjemsted Oldtidspark

Oplev Hjemsted Oldtidspark, hvor der for 2000 år siden lå en jernalderlandsby.

Tag med på en tidsrejse, der starter i det 1000 m2 store underjordiske museum - med rekonstruerede jernaldergrave i gulvet - og fortsætter i et miljø af jernaldergårde, forsvarsanlæg og romerske kastemaskiner.

I sæsonen kan du skyde med bue og pil, sejle i stammebåde og mange andre sjove aktiviteter. I højsæsonen bebos gårdene af "ægte" jernalderfamilier, og romerske legionærer besøger parken.

Nationalmuseets Kommandørgård

Nationalmuseets Kommandørgård er en af Rømøs rige gamle slægtsgårde - fuldt møbleret i både bolig og længer. Gårdens rigdom og prægtige interiører er et tydeligt udtryk for de store indtægter, som Rømøs kommandører kunne tjene på hvalfangsten og handelssejladsen. En rigdom, der blev investeret hjemme på øen. 

Den pittoreske bolig rummer bl.a. prægtigt bemalede paneler fra 1700-tallet, smukt snedker- og udskæringsarbejde og velbevarede vægbeklædninger af hollandske fliser.

Kunstmuseet i Tønder viser nordisk kunst fra det 20. og 21. århundrede med skiftende udstillinger.

Museet indeholder også udstillingen med bysbarnet Hans J. Wegners stolegave, som kan ses i Vandtårnet.

Museerne i Tønder

Her kan man opleve flere museer på en gang.

Ved den gamle slotsbanke i Tønder ligger Kunstmuseet i Tønder, Kulturhistorie Tønder og Vandtårnet. 

Fra Vandtårnet er der udsigt over hele Tønderegnen.

 

På Kulturhistorie Tønder vises smukke eksempler på kunsthåndværk og kunstindustri fra Vestsønderjyllands storhedstid i 1700- og 1800-tallet. 

Husk at besøge sølvkammeret.

Drøhses Hus

Drøhses Hus er et af de mest velbevarede gamle huse i Tønder. Det er opført i 1672 og gennem 1700- og 1800-årene var det privatbolig for velhavende borgere i Tønder. I begyndelsen af 1980'erne blev det restaureret, en restaurering, der i 1985 indbragte huset en Europa-Nostra pris.

Foruden at give et fantastisk indblik i arkitekturen i et gammelt handelshus, vises i huset årligt skiftende udstillinger, hvor hovedvægten er lagt på kniplinger og tekstiler.

Rømø Lege- & Labyrintpark

Med masser af labyrinter, leg og spil, som udfordrer både voksne og børn. Parkens store labyrint ligner en middelalderborg med sine fem store tårne, og her gælder det om at finde de otte skjulte poster, og få diplom som labyrintbesejrer.

Man kan også teste sine matematiske evner, samt prøve at spille krolf, der er en blanding af krocket og golf.

Åbent fra påske til og med efterårsferien.

Naturcenter Tønnisgård - Rømø

Naturcenter Tønnisgård ligger i en gammel stråtækt Kommandørgården, der oser af kultur og natur.

Her kan man besøge den nye udstilling om naturen mellem Vadehav og Vesterhav.

 

Året rundt tilbyder vi mange forskellige sjove og spændende ture/aktiviteter for børn og voksne i alle aldre - fra rejefangst på stranden til østersture i Vadehavet.

På centret kan man tilmelde sig og købe billetter til alle aktiviteter.

Kunstnerhuset

Skærbæk har et flot Kunstnerhus med de perfekte rammer for kunstnerisk udfoldelse og kulturelle arrangementer.

Året rundt kører der korte og lange kunstkurser, kunstweekends- og sommerophold, foredrag, kunstudstillinger, events m.v.

Schackenborg

Når du træder ind på slotspladsen på Schackenborg Slot eller går en tur i den smukke slotspark, går du i fodspor, der strækker sig tusind år tilbage i tiden og måske endnu længere. Her regerede engang den magtfulde Ribebisp på den første borg, Møgeltønderhus, og her byggede en national krigshelt sit slot.

I 11 generationer beboede hans efterkommere, den fornemme og indflydelsesrige Schack-slægt, Schackenborg, før slottet i 1978 atter vendte tilbage til det danske Kongehus.

Læs meget mere - og se slotskalenderen her

Guldhornene

Hornene blev fundet enkeltvis i to omgange. Pigen Kirsten Svendsdatter fandt det lange guldhorn den 20. juli 1639, og den 21. april 1734 blev det korte horn fundet af husmand Erik Lassen.

Begge horn blev fundet nær Møgeltønder ved Gallehus, der ligger 10 min. gang og 2 min. kørsel fra Schackenborg Slot.

Find mange flere attraktioner på kortet