Cykling

Der er gode cykelruter i ikke trafikerede områder, hvor hele familien kan være med, enten på medbragte cykler eller på cykler fra et af de mange cykeludlejningsfirmaer.

Du bestemmer selv tempoet, hvad enten du er til sprint eller til en mere rolig cykeltur og medbragt kaffe.

Den kongelige marskrute

41 km - Tønder, Møgeltønder, Højer, Grænselandet

41 km - Tønder, Møgeltønder, Højer, Grænselandet

Cykelruten "Den kongelige marskrute" er en "både-og" tur på cykel. I cykler både i Danmark og Tyskland. I ser både historien om de hårdtarbejdende bønder i Tøndermarsken og historien om det imponerende kongelige palæ, Schackenborg Slot. Cykelturen går både gennem de små fredelige landsbyer og til det travle Tønder.

Du finder udførlig rutebeskrivelse her

Kommandøren og kaskelotten

31 km - Rømø

31 km - Rømø

"Kommandøren og kaskelotten" er en cykelrute for dig, der vil opleve det smukkeste af Rømø. Det er steder, der ikke kan ses fra bilvinduet. Hop på cyklen og kør ad hyggelige cykelstier gennem klitlandskaber, ud til uimodståelige udsigter og til oplevelser for hele familien.

Du finder udførlig rutebeskrivelse her

Golf

Hvis man har lyst til at svinge golfkøllen, er Tønder Kommune det helt rigtige sted. Her er nemlig hele fire golfbaner at vælge imellem: Toftlund, Arrild, Tønder og Rømø.

I en lidt anden boldgade er der fodboldgolf i Ballum og minigolf to steder på Rømø.

Endelig er der på Rømø mulighed for at dyrke pit-pat, der er en sjov kombination af billard og golf.

Ridning

De smukke brede strande, de lyngklædte heder og de rolige plantager er oplagte til ture på hesteryg i flok med andre - eller alene.

På Rømø eller i Tønderområdet kan man leje heste, eller køre med i en arrangeret tur med hestevogn. Det foregår i et roligt tempo - fjernt fra stress og jag. Og alle kan være med til denne fornøjelige oplevelse.

Safari i verdensklasse

Hvorfor rejse langt hjemmefra for at tage på "safari", når du kan få Danmarks bedste naturvejledning i storslået, vild natur i Nationalpark Vadehavet. Sort Safari har i over 10 år udviklet naturarrangementer og været trendsættende indenfor naturformidling. 

Du får en stor oplevelse hver gang, da vi sikrer dig adgang til ellers lukkede områder, leverer levende og underholdende formidling og kan bringe dig helt, helt tæt på naturen.

Vi har ture tilrettelagt for børn og familier, individuelle programmer og ture særligt for grupper, og vi kan tilbyde eksklusive arrangementer med specialprogram for dig, der vil noget ekstrasærligt.

Sportsfiskeri

Her i Danmarks sydvestlige hjørne findes fiskevand af meget høj standard, og ethvert åløb har en fin bestand af fisk.

Modsat i mange af vores nabolande møder du ikke fisketomme åer eller naturlige søer uden fisk, og hvis du lærer forholdene at kende, vil du sjældent komme tomhændet hjem fra en fisketur.

Den store variation i fiskeriet vil få enhver sportsfisker til at føle sig godt tilpas. Hvad enten du dyrker avanceret medefiskeri, aktivt spinnefiskeri eller fluefiskeri i den kræsne kategori, vil du være i stand til at finde dit eget lille paradis.

Besøg sydvestjyllands sportsfiskerside vildmedlaks.dk

Strandsport

Leg med vind og mærk vindens kræfter.

Rømøs brede hvide strande er som skabt til at lege med vinden. Er du 'adrenalinjunkie' og er du vild med fart over feltet - vil du absolut elske at køre Blokarts eller Kitebuggy.

På blocarten sidder sejlet fast på køretøjet, mens Kitebuggy'en trækkes af en stor drage/skærm, som du styrer fra køretøjet.

Inden du går i gang med en af disse sportsgrene, er det vigtigt at starte med en grundig introduktion til sporten.